Dreeverit

FI KVA INNA

 

I. Siikon Hautamäki

E.  FIN KVA Hunajan Erä-Elli

Kasvattaja: Ari Tolvanen, Joensuu

Inna, Om. Raita Lappalainen ja Lasse Puurunen, Lapinlahti

Innan tiedot

  • Laajahakuinen
  • Erinomainen metsästysinto myös jäljettömällä haulla. Koiralla ei ole rajaa, menee niin kauas kuin tarvitsee löytääkseen ajettavan. Kilometri on vain hipaisu, toinenkaan ei tunnu vielä missään.
  • Nostaa herättelemättä, iän myötä ruvennut 5 vuotiaana myös herättelemään muutamalla haukahduksella
  • Rehellinen ajolla

KOIVUKULMAN BIITTIÄ-RÄPPÄÄ

I. Karioonhiiren Rico

E. FI KVA Inna

https://i.imgur.com/muJCQzP.jpg

Caro

Caron tiedot

  • 2019 minulle tarjoutui tilaisuus saada yhdistelmästä Inna-Karioonhiiren Rico narttu takaisin itselleni. Caro on osunut ns. ruuhkavuosiin elämässämme kun lapset ovat pieniä ja työ haittaa harrastusta. Caro on miellyttävä luonteinen kotona, pitää erityisesti lapsista ja on satavarma niiden kanssa. Metsässä innokas, hakee sen 400-500m tyhjää metsää ja on ohjattavissa. Nostaa pääasiassa herättelemättä. Sen tiukkuus häiritsee koiran jäädessä ajettavasta. Ajaa tiet ja ui joesta jäniksen perässä. Ensimmäisessä kodissaan ajoi pääasiassa kaurista mutta koska meillä ei niitä juuri ole, on sen ajoeläin ollut nyt jänis.

 

Sijoituksessa jalostusoikeudella nartut:

 

KOIVUKULMAN CORONA-VIMMA

I. FI MVA FI KVA-DRAJ Lordi

E. Koivukulman Aika-Lailla ”Iines”

 

Vilma 1v

Vilman tiedot

  • Vilmassa toteutui ensimmäinen haaveeni saada narttulinjalle jatkoa. Vilman takaa tulee koira DMA-10 FIN MVA FIN KVA SE KVA M-09 Takita, jota arvostan kovasti. Sen tulokset puhuvat jo puolestaan, lisäksi Takita on osoittautunut periyttäjäksi. Takitasta tulee Innan emä, FI KVA Hunajan Erä-Elli. Elliä läheltä seuranneena tiedän sen valtavan metsästyinnon ja taidon ajaa jänistä. Elli voitti 4 kertaa elämänsä aikana Naisajot. Elli nukkui ikiuneen kunnioitettavassa 15v 7kk iässä. Vielä 15v lahjaksi Arska ( Ari Tolvanen) ampui sille jäniksen 2h ajuun talvikelillä. Ellistä tulee Inna ja Innasta ja POHJ KVA FI KVA FI MVA SE KVA NO KVA M-20 Karioonhiiren Kajosta tulee narttu Koivukulman Aika-Lailla ” Iines”.  Iineksen ensimmäinen pentue rekisteröitiin kennelnimelle Koivukulman. Iines oli parina syksynä meillä ja kilpailin sillä myös muutamassa kokeessa. Iines on kovan metsästysinnon omaava ( 27h pisin mehtäreissu kun Arska ei ole saanut koiraa kytkettyä), rehellinen koira ajolla jota tiukkuus häiritsee. Iines on koira joka ei vaihda ajettavaa. Meillä ollessaan se tappoi kaksi jänistä makuulle. Harmillisesti toisen näistä kokeessa. Iines on tuloksiaan parempi koira, yhtä ykköstä vaille Kva. Vilma tulee siis Iineksestä ja FI MVA FI KVA-DRAJ Lordista ja on sijoituksessa jalostusoikeudella Laitisen Tuomolla, Iisalmessa. Vilma ajoi ensimmäisen ajonsa 4kk iässä, 6kk iässä sille oli ammuttu jo jänis ja rusakko. Koivukulman Aika-Lailla (Iines)-Lordi yhdistelmästä 4/6 pennusta ajoi ensimmäiset ajonsa 4kk iässä.

Koivukulman Damn You Firecracker

I. FI KVA Pupuvaaran Helmeri

E. Koivukulman Biittiä-Räppää ”Caro”

Hertta 8 viikkoa

Hertan tiedot

  • Hertta tulee Carosta ja FI KVA Pupuvaaran Helmeristä. Tässä pentueessa toteutui haaveeni kahdesta eri linjasta mitkä lähtevät Innasta. Hertta on sijoituksessa jalostusoikeudella iisalmessa, Anssi ja Anne Pellikan luona. Caro-Helmeri pentueesta 6/7 pennusta ajoivat ensimmäiset ajonsa alle 5kk ikäisenä. Näissä kahdessa nartussa, Hertassa ja Vilmassa ovat seuraavat toiveeni kotiin jäävästä dreeveristä. Seuraavan dreeverin paikka on auki kun Inna (syksyllä 2021 tättää 11v) sitten joskus tulevaisuudessa siirtyy muistoihimme. Tällä hetkellä inna on täysin terve ja erittäin virkeä reilu 10,5v koira. Sen virta on vain jotain aivan käsittämätöntä vieläkin! Se on koira missä hulluus ja into yhdistyvät metsässä ja se onkin yksi tärkeä kriteeri miksi olen sen valinnut ns. kantanartukseni dreeverien kasvatuksessa.

 

Osaomistuksessa uros:

KOIVUKULMAN AIKA-MOINEN

I. POHJ KVA FI KVA FI MVA SE KVA NO KVA POHJ KVA Karioonhiiren Kajo

E. FI KVA  Inna

https://i.imgur.com/4mZJaWb.jpg

Aku om. Sirpa ja Asko Räsänen Pankakoski, Raita Lappalainen Lapinlahti

Akun tiedot

  • Aku on koira jota liika tiukkuus häiritsee. Aku ajaa suurimmaksi osaksi ääneti.

Muistoissamme:

 

FIN MVA KÖYKÄN HILLA 8.8.2007-1.8.2018

I. KANS MVA FIN MVA EST MVA ESTV-01 Moskogens Sacko IV

E. FIN MVA Skålgropens Bella

Kasvattaja: Karri Kohtamäki, Luopajärvi

Omistajat: Raita Lappalainen Ja Lasse Puurunen, Lapinlahti

Hillan tiedot

 

 

Hilla kesällä 2010

* Jänistä Hilla ajeli 4kk iästä lähtien, tutulla lenkkipolulla ei pentukoiraa enää voinutkaan pitää vapaana ison tien ollessa lähellä.Viiden kuukauden ikäisenä Hilla sinnitteli lumikelillä ajokoiran matkassa viisi tuntia kun emäntä ei innokasta pentua saanut ajosta kiinni. Kuuden kuukauden ikäisenä taisi tulla ensimmäinen ”täysi” erä (2h, ilman vähennettävää), Hillan itsensä ajellessa, helmikuun lumikeliltä.

* Hilla on rehellinen koira, joka ei mölise joutavia haun aikana ja suu pysyy kiinni myös hukalla. Haukkua tulee silloin kun jänis on varmasti edessä, selvällä jäljellä. Haukku on kuuluva ja kertova. Syksyllä 2009 Hillalta tulehtui nielu ja koira herkesi haukkumasta ajossa. Hillalta leikattiin nielurisat ja koira oli pitkällä sairaslomalla ja heti perään tuli juoksut, minkä vuoksi koiralla ei kilpailtu alku kaudesta. Melkein kahden kuukauden huili jakson jälkeen Hilla kävi kaksi kertaa metässä ja sitten suuntasimme kokeeseen Nilsiään. Koirasta riippumattomista syistä tulos Avo2 70,25, rehellisillä minuuteilla. Seuraavaksi oli suuntana kahden viikon koe. Rapsakalla kelillä jänis otti hatkat ja juoksimme ja ajoimme autolla kuin hullut ajon perässä.Tulos Avo2 69,88.

* Syksyllä 2010 Hillalla todettiin sydämessä lievä keuhkovaltimon ahtauma. Vika on synnynnäinen. Varmuutta ei ole onko se perinnöllinen, mutta en ota riskiä että Hilla periyttäisi vian jälkeläisilleen. Vaiva ilmenee ajoittain, kovan rasituksen jälkeen, levossa tihentyneenä ja pinnallisena hengityksenä. Metsällä Hilla saa käydä normaaliin tapaan ja voi olla että kilpailenkin sillä hieman. Vaivaan ei ole olemassa lääkitystä.

* Hilla on sytyttänyt minussa rakkauden rotuun. Miten hieno ja sinnikäs ajava koira dreeveri onkaan!

– Raita-